• Op werkdagen voor 13 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Gratis verzending naar afhaalpunt vanaf €30,-
  • 14 dagen bedenktijd

    Dirkje - 24 / Oct / 2024

    Voorbereiding op de wintertijd

    De wintertijd komt eraan, en dat betekent dat we de klok weer een uurtje terugzetten. Voor veel ouders kan deze verandering een kleine uitdaging zijn, vooral als het gaat om het slaapritme van je baby of kind.

    Voorbereiding op de wintertijd
    SUSTAINABILITY

    Hoe houd je het slaapritme van je baby en kind in balans?

    Zelfs een uur verschil kan meer invloed hebben dan je zou verwachten. Gelukkig zijn er manieren om deze overgang liefdevol en rustig te laten verlopen, zodat je kleintje heerlijk blijft slapen. In deze blog delen we zachte en warme tips om je baby of kind te helpen wennen aan de wintertijd, zonder gedoe of slapeloze nachten.



    1. Begin op tijd met kleine aanpassingen

    Om de overgang naar de wintertijd zo soepel mogelijk te maken, kun je je kleintje alvast rustig voorbereiden door het slaapschema een paar dagen van tevoren aan te passen. Verplaats bedtijd elke dag met 10 tot 15 minuutjes, zodat het lichaam van je kindje op een zachte manier aan de nieuwe tijd kan wennen. Deze geleidelijke aanpak zorgt ervoor dat de overgang natuurlijk aanvoelt, zonder dat het te plotseling of ongemakkelijk wordt.

     

    1. Zorg voor voldoende daglicht

    Daglicht is ontzettend belangrijk voor het slaap-waakritme van je kleintje. In de kortere dagen van de winter is het extra fijn om ervoor te zorgen dat je kindje genoeg natuurlijk licht krijgt, vooral in de ochtend. Probeer samen met je kleintje direct na het opstaan wat tijd buiten door te brengen, bijvoorbeeld met een heerlijke wandeling. Dit helpt het lichaam om het verschil tussen dag en nacht beter te voelen, en het draagt bij aan een heerlijke, rustige slaap

     

    1. Maak de slaapkamer klaar voor de wintertijd

    De omgeving waarin je kleintje slaapt, heeft een grote invloed op een fijne nachtrust. Met de wintertijd wordt het eerder donker, wat soms helpt om je kind gemakkelijker in slaap te laten vallen. Zorg voor een rustige, knusse slaapkamer en overweeg het gebruik van verduisterende gordijnen. Dit helpt je kleintje om zich beter voor te bereiden op de slaap, zelfs als het nog licht is tijdens bedtijd. Zo creëer je een warme en uitnodigende sfeer waarin je kindje heerlijk kan dromen.

     

    1. Houd het bedtijdroutine consistent

    Een consistente bedtijdroutine is zo waardevol om je kleintje te helpen ontspannen en zich klaar te maken voor de slaap, vooral tijdens veranderingen zoals de wintertijd. Of je nu kiest voor een warm bad, het voorlezen van een lief verhaaltje of het zachtjes zingen van een slaapliedje, zorg ervoor dat de routine vertrouwd en rustgevend aanvoelt. Deze liefdevolle volgorde helpt je kindje om de overgang van dag naar nacht beter te begrijpen, ook al verandert de klok.

     

    1. Geef je kind de tijd om te wennen

    Het kan een paar dagen duren voordat je kleintje helemaal gewend is aan de nieuwe tijd. Wees geduldig en probeer flexibel te blijven. Sommige kinderen passen zich sneller aan dan anderen, en dat is helemaal oké. Het is belangrijk om niet gefrustreerd te raken als het iets langer duurt; elk kindje heeft zijn eigen tempo om zich aan te passen.

     

    1. Let op signalen van vermoeidheid

    Tijdens de overgang naar de wintertijd is het extra fijn om goed te letten op de signalen van vermoeidheid bij je kleintje. Zie je dat je kindje in zijn ogen wrijft, veel gaapt of plotseling stil en minder actief wordt? Dit zijn duidelijke tekenen dat het tijd is om naar bed te gaan. Door aandacht te schenken aan deze signalen en hierop in te spelen, kun je voorkomen dat je kindje oververmoeid raakt, waardoor het inslapen gemakkelijker en rustiger verloopt.

     

    1. Zorg voor een warme en comfortabele slaapomgeving

    Met de koudere nachten in aantocht, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je kleintje lekker warm blijft tijdens het slapen. Kies voor ademende, maar toch warme slaapkleding, zoals een schattige pyjama of een knus slaapzakje, afhankelijk van de leeftijd van je kind. Een comfortabele temperatuur in de slaapkamer helpt je kindje om heerlijk te slapen en zorgt ervoor dat het ook tijdens de koude maanden goed uitgerust en tevreden wakker wordt.

    De overgang naar de wintertijd hoeft niet lastig te zijn voor het slaapritme van je kleintje. Met kleine aanpassingen, voldoende daglicht en een gezellige slaapomgeving help je je kindje om zich soepel aan te passen. Blijf kalm en geduldig, en geef je kleintje de tijd om te wennen. Zo blijven jullie samen heerlijk uitgerust en gelukkig tijdens de wintermaanden!

     

     

     

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Voorbereiding op de wintertijd
      24 / Oct / 2024

      Dirkje - 24 / Oct / 2024

      Voorbereiding op de wintertijd

    • Waarom (tuttle) knuffels altijd werken
      02 / Oct / 2024

      Dirkje - 24 / Oct / 2024

      Waarom (tuttle) knuffels altijd werken

    • Checklist: tips voor een vakantie met baby
      17 / Apr / 2024

      Dirkje - 24 / Oct / 2024

      Checklist: tips voor een vakantie met baby

    • Zomertijd - Tips voor een soepele overgang van wintertijd naar zomertijd voor jouw kleintje
      28 / Mar / 2024

      Dirkje - 24 / Oct / 2024

      Zomertijd - Tips voor een soepele overgang van wintertijd naar zomertijd voor jouw kleintje

    • Babybed opmaken: zo doe je het veilig!
      14 / Sep / 2022

      Dirkje - 24 / Oct / 2024

      Babybed opmaken: zo doe je het veilig!

    • 5 tips: zo bescherm je de tere huid van jouw baby
      19 / Apr / 2022

      Dirkje - 24 / Oct / 2024

      5 tips: zo bescherm je de tere huid van jouw baby

    • Hoe bescherm jij de planeet?
      07 / Apr / 2021

      Dirkje - 24 / Oct / 2024

      Hoe bescherm jij de planeet?

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen